Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals houdt leider Pulle in bedwang : 3-3 doelpuntenfestival - extra foto's verslag

KFC Pulle - VC Herentals

KFC Pulle - VC Herentals eindigde op 3-3.  De leider tegen de voorlaatste in het klassement.   Het werd een doelpuntenfestival voor de supporters.

"Pulle had zich vorige week de eerste periodetitel toegeëigend", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.

"De club had zich opgemaakt voor een overdonderende winst tegen VC, maar dat was buiten de waard gerekend. Tijdens de pauze vroeg het presidium van Pulle zich af hoe dit roodwit onderaan kon bengelen. Het verdiende gelijkspel was getuige dat VC veel te laag gequoteerd staat.

Enkel puntengewin is wat de Herentalse formatie ontbreekt.

De ref had de partij nog maar net op gang gefloten of VC moest al achtervolgen. Een simpele voorzet van de flank werd door De Bie buiten het bereik van Brosens tegen de netten gekopt. 1-0

De fans van een grote thuisoverwinning moesten al snel van gedachten veranderen want nauwelijks een minuut later kon Aubroeck een slecht weggewerkte voorzet binnenduwen. 1-1

VC was niet onder de indruk van het vele publiek en de daarbij horende festiviteiten en speelde vrank en vrij mee. Dat leverde in de 8e minuut een schot op van Dillen maar dat ging hoog over. Achteraan werden de Pulse aanvallers oordeelkundig opgevangen. Hoge ballen waren, bijna uiteraard, voor Brosens. De ervaren Rijmenants zaaide regelmatig paniek en in de 12e minuut trapte hij een verre plaatsbal nipt naast. Op een hoekschop van een strijdlustig Herentals kopte Wouters net naast.

Even later zag Vanlommel Pulle-doelman Princen ver uit zijn doel staan. De lob van Dries belandde net over het doel. Met de rust in zicht werd een poging van Van de Water afgeblokt. Ook Brosens moest nog attent zijn op een ver schot en een thuiskopbal stierf nog op de buitenkant van de paal. VC bereikte zonder verdere kleerscheuren de pauze : 1-1.

Ook na de pauze lag de wedstrijd in balans. Een uitgespeelde Pulle-kans werd nog net weggewerkt. Een de overzijde kopte Dillen in de handen van Princen. Even na het uur ging een ver schot, richting Brosens, nipt over.  Aan de overzijde lobde de jonge Van de Water een metertje over het Pulse doel. Er hing nu aan beide zijden een doelpunt in de lucht. De scheidsrechter had blijkbaar moeite met het snelle spel van beide ploegen want zijn beslissingen werden hoe langer hoe vreemder. Gelukkig beïnvloedde dat het resultaat niet. Rond de 70e minuut lukte Vanlommel een dubbelpass met Ziedins, omspeelde zijn belager en ook Princen werd op het verkeerde been gezet. 1-2.

Lang kon VC niet genieten van die voorsprong want 3 minuten later trapte Rymen een vrije trap binnen. 2-2.

Vele  dachten dat VC nu door de knieën zou gaan. Maar 5 minuten later kwam het terug op voorsprong. Op een schot van Vanlommel had Princen geen verhaal. 2-3

Enkele minuten later, na alweer een vreemde beslissing van de ref, mocht De Brabander een vrije trap nemen en die ging naast de paal binnen. 3-3 Voor de derde keer in deze wedstrijd werd een voorsprong snel ongedaan gemaakt.

Velen hadden verwacht dat VC nu door de knieën zou gaan. Uiteraard ging de eerste opdracht naar het verdedigen van dit onverhoopte gelijkspel. De jonge bende van trainer Lauwers slaagde in het opzet en vierde het eerste punt buitenshuis als een overwinning.

VC had het gelijkspel niet gestolen. Ondanks het succes schiet VC niet veel op in het klassement, maar de moraal moet hierdoor toch een boost gekregen hebben.

Hopelijk kan er volgende week een verlengstuk aan gebreid worden, in een, wat op papier, ook al geen simpele opdracht wordt. Thuis tegen de nr. 2  Zwaneven, dat vorig seizoen met roodwit degradeerde. Vooraf is er een restaurantdag. De wedstrijd begint om 14:30 u.